pátek 26. června 2015

Je "slušný Čech" synonymum pro "slušný hovado"?

Krátká FB story:

Ve zkratce: nějaká paní okomentovala jeden z těch hoaxů o znásilnění Araby, že můžům ani tak nevadí, že byla znásilněna žena, ale že byla znásilněna špatným mužem. Nejdřív mě napadlo, že je to možná už trochu moc, ale jako nadsázka dobrý. Vzhledem k tomu, co se tady děje (tím tady myslím na FB, protože zjevně řada věcí, co se děje na FB, se neděje nikde jinde), jsem ten komentář považovala za celkem vtipný. 

A pak jsem si vzpomněla, jak lidé, kteří, když se píše o znásilnění (potažmo násilí na ženách) spáchaném Arabem, pomalu berou do ruk vidle a zapálené pochodně a vyráží do štatlu bránit "naše ženy", komentovali článek o ženách, které znásilňovali američtí vojáci na východě, že to se přece děje v každé válce a vůbec to začali jaksi divně okecávat. 

A tak jsem to zase za vtipné považovat přestala.

*Minule jsem tu psala o brněnské kavárně Tři Ocásci. Zrovna dočítám pohled Standy Bilera na tu samou záležitost, když se z hlubin internetu vynoří zpráva: "V Tři ocásci právě bylo asi 20 holohlavých mladíků a spřátelených dívek. Policie sem zatím nepřišla ani po 2 telefonátech návštěvníků kavárny, kteří se obávali vývoje situace. Hoši říkali, že se přijdou podívat i večer."

Takže zatím - co se týče boje "proti Islámu" na našem území - tu máme jedno napadení přímým potomkem blanických rytířů, který z brněnského obchodního centra vyháněl osamocenou, mladou muslimku. A zastrašování lidí z hippiesácké kavárny v centru Hipsterova. Na Moravském náměstí údajně hořela vlajka EU. Slováci jsou jako vždy hustší, ti napadli rovnou celou rodinu s malým dítětem, která prý odkudsi z daleka přijela na promoci staršího syna. Bojím se, aby až si přečtou další zprávy o teroru islámských radikálů, nezaútočili slušní Češi na pacienty místního oddělení dětské onkologie.

Žádné komentáře:

Okomentovat