pondělí 7. října 2024

LOVE - ISM by Jul (2.)

 






"Láska k sobě samým, láska ke svým vyvoleným, láska k lidem i láska k přírodě se navzájem prolínají. Měli bychom být laskaví k sobě i ke všem ostatním, aby nikdo nemusel snášet utrpení a každý mohl upíjet z radostné číše lásky. 

Láska je stejně přirozená jako dech. Rumí říká: Nehledejte lásku, ale hledejte a strhávejte zdi, jež jste si proti ní vystavěli. 

Tato všeobjímající láska se projevuje mnoha způsoby, například jako filologie (láska k učení), filozofie (láska k moudrosti) nebo filantropie (láska k lidem). Intimněji pak prožíváme lásku erotickou. Jak je krásné propadnout lásce a spočinout v náručí milovaného člověka! Není ovšem pravda, že se člověk může zamilovat pouze jednou za život. Když budeme chtít, můžeme se zamilovávat každý den...

Láska nás uvádí do míst, kde už neexistuje dobré ani špatné, ale jen neskonalá ušlechtilost a štědrost. Tak vypadá hluboká láska k životu. Láska je to jediné, co potřebujeme, protože láska je vším. Láska je odpověď. Jak zní vaše otázka?" (str. 148 - 149) 

KRÁSA JEDNODUCHOSTI 




Žádné komentáře:

Okomentovat